Om Gelins-KGK

SKARAFÖRETAG BYTER ÄGARE 2014-10-20

I måndags bytte Skaraföretaget Gelins-KGK AB ägare till Indutrade.
– Det är ett generationsskifte på gång. Jag fyller 68 år i år, det finns mer i livet att göra än arbete, säger tidigare VD:n Bengt Jansson som snart ska bli pensionär.

Gelins-KGK AB är ett agenturföretag som säljer produkter inom lantbruk, industri och fordon som högtryckstvättar, kompressorer och tryckluftsverktyg. Företaget säljer i hela Sverige och har sina leverantörer i Tyskland och Italien.

Gelins har 22 anställda och omsättningen är på 110 miljoner kronor. De håller till på Göteborgsvägen i Skara och ägdes fram i måndags av Bengt Jansson och två delägare till.

Den nya ägaren är Indutrade. Det är en börsnoterad koncern som äger 180 bolag med liknande storlek och verksamhet som Gelins. Varje enskilt bolag drivs med individuella mål, så de har alla en stor frihet att styra sin egen verksamhet.

För Gelins del innebär ägarbytet att företaget drivs precis som förut i Skara med samma personal. För Bengt Janssons del är det viktigt att Gelins stannar i Skara.

– Därför vände vi oss till Indutrade. De har rätt affärsfilosofi och driver företaget vidare i samma anda, säger Bengt Jansson.

Företaget startades i Skara 1942 och Bengt Jansson har varit VD. sedan 1987. När Bengt Jansson går i pension ska han ägna sig mer åt underhåll av sina fastigheter och att umgås med och hjälpa sin familj.

Det dröjer dock ett tag till innan pensionärslivet kan börja för Bengt Jansson. Ett av kraven från Indutrade är att han stannar i Gelins ett år till för att få en bra övergång. Ny VD är Jerker Linder.

Källa: SKLT Skaraborgs Läns Tidning